Rytteren's blog
03-03-2012 - 17:03

Tab af ps3

jeg har ikke tabt den på gulvet. men den ene ps3, som er på mit gaming - musik hobbyværelse, er nu blevet overtaget komplet af min søn. 

siden han fik sin tablet i julegave, har han været opslugt af de mange spiloplevelser der findes derpå. lige fra simple spil som smølferne, cut the rope, ninjump, hugo, pixeline og angry birds til spil som defender, epire defense, crash bandicoot, pinball heroes og dungeon defenders. brugt den til at se youtubevideoer (har sin egen konto med favoriter han finder), se film  eller til at tegne på. jamen det har været et fantastisk legetøj. og kæresten og jeg har kunne bruge vores telefoner i fred - og ikke pludselig se en app være flyttet rundt eller slettet.

inden han blev 3 (nytårsaften) begyndte han så at spille dungeon defenders på ps3en sammen med kærsten og jeg. meget sjovt. det var da hyggeligt sådan at sidde familien samlet omkring et lidt mere "hardcore" spil end eyepet. jeg havde dog aldrig set det næste komme.

ratchet and clank all 4 one lå fremme på bordet en enkelt aften. kæresten ville gerne lige spille (hun er frisk på ALT der har local coop) og jeg havde et par timer før en rådighedsvagt. vi har i et stykke tid brugt en ødelagt kontroller (batteriet er dødt), som knægtens, når han ville være med i vores "seriøse" spil, eller f.eks når jeg har kørt singleplayerdelen igennem i noget andet. han er klar over han ikke er "med", men han kan deltage i legen - f.eks er vi, ifølge ham, begge med i bilen i motorstorm apocalypse.. lige indtil man køre galt.. så er det jo kun far, og han skal tage sig sammen, og skynde sig efter de andre KØR KØR KØR!
denne taktik kunne vi så ikke bruge under ratchet, for det så altså for sjovt ud for ham.
nå, smid ham med. så kan vi jo altid hjælpe ham. det går fint. jeg tager på arbejde, de spiller lidt videre og stopper lidt efter.

de kommende dage har han fået lov til at spille, efter tandbørstningen, som "missekatten" - ratchet, "drengen" - clank, "manden/den grønne" - qwark, eller  "pigen" - nefarious... pigen....?. 
og han er sku go' kan klare første bane (minus sidstebossen med kanonerne). og bane 2. han er opslugt og det er sjovt at spille med engang imellem. nu har han så fundet sly, og gået igang med det første (dette er dog svært for ham, da man ingen hitpoints har, og kan ende med at starte lang tilbage i banen - øvelse gør dog mester). så når der nu er tid f.eks mens man laver aftensmad, når man kommer hjem fra en gåtur/tur på rulleskøjter, ishockey eller what not. så er min ps3 optaget af ham. jeg nyder det sku. fedt at se hvordan han rykkes af uformel læring, og forklare omkring hans tolkning af historien der handler om misekattens/løvens tur gennem "bogen". hvilket også har indflydelse på de godnathistorier han fortæller (vi skiftes til at læse/fortælle en/finde på en alle aftner før sengetid).

simpelthen fantastisk at se ham være så glad for at spille, og se hvor hurtigt hans motorik, logiske sans, fonologiske bevidsthed, kreativitet og benyttelse af elementer til at indrage os andre udvikles. hold da kæft hvor er der meget pædagogisk potentiale i computerspil. også er det kun (fra 2011) 2 institutioner i dk der har en computer/it pædagogik... man skal sku til at forvente/forlange noget mere af dem, også selvom de er presset for tiden.

heldigvis er tabet ikke så slemt. man kan jo bare bruge en af de øvrige ps3er i hjemmet. også har man jo en vita. og den er blevet brugt flittigt. pt er jeg i den situation, at den ofte kan benyttes på arbejdet (i et en mands projekt med en herre i varetægtssurrogat, der kan sove længe). så uncharted er blevet gennemført 2 gange (de 2 sværeste sværhedsgrader). dette er simpelthen et fantastisk spil. i min optik tæt på det bedste i serien. og man må virkelig ikke snyde sig selv for denne titel. 
jagten på det næste store eventyr på vitaen er begyndt. hvilket ville i vælge?
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=464375

pt er jeg klar på unit13