Rytteren's blog
14-07-2013 - 00:44

genopliv en serie

lad os sige, sony vælger at bringe en ip tilbage fra "de døde" på ps4. hvilken skulle det være? 

ja, der er skam også et par ps3titler på listen. det er hovedsageligt dem der kom i starten af generation + resistance. en serie der virker til at være dræbt af det seneste udspil på vita.

Starhawk, socom, allstars, twisted metal og wipeout har jeg personlig ikke selv smidt på listen, da de ifølge shu, har tjent sig ind (sonys udgifter i det mindste..), og muligheden for at de bliver bragt tilbage på ps4. er f.eks helt sikker på vi ser endnu et wipeout og muligheden for twisted metal virker også store - det eneste der holder det tilbage, virker til at være jaffe. starhawk dør desværre (build and battle kunne være brugt til noget fed coop/singleplayer). 


der er rygter (som altid - men disse skylde være pænt troværdig, da de kommer fra en herre der har skudt rigtig ofte), om at sony er igang med et par rpgs (wrpg og et jrpg).om dette kun være en af de gamle ips, eller om der skabes nyt.. det må tiden vise. 


i alfabetisk rækkefølge:

Alundra: spillet der skulle være sonys zelda. det havde fine salgstal, og gode anmeldelser.det har en stor fanskare.. men som mange andre sony jrpgs.. så var det ikke nødvendigt for sony, at skabe disse spil, da de store drenge som suikoden og final fantasy var eksklusive til platformen.

Arc the Lad:spillets taktiske kampsystem holder stadig den dag idag. og det fik flere efterfølgere i ps1dagene. et spil jeg rigtig gerne så komme på ps4 (mest fordi genren nok ikke støttes af mange 3partsudviklere). anbefaler gerne folk af genren, til at købe psnudgaverne og fyre op på vitaen (flere af +ejerne har vist 1'eren).

Blasto: dette er jo et kultspil uden lige. der var længe arbejdet på en 2'er. men da Hartman døde, droppede man tankerne. også det der gør, jeg virkelig syntes dette skal forblive i "graven"

Colony Wars: en shoot em up serie så genial, at sony købte udviklerne. de endte som studie liverpool. med indtoget af småspil/psntitler. så kunne de da meget godt hive dette ind,  selvom det er en niche genre?

Cool Boarders: har aldrig spillet det. men folk jeg kender, nævner det som et virkelig godt snowboardspil.

Dark Cloud: hver gang man høre om at level-5 laver et eksklusivt spil til playstation 3.. ja så har en del af mig håbet på dark cloud 3 (ni nu kuni skal de stadig have mange tak for). dette var jo et af de spil, sony brugte til at vise hvad ps2 virkelig kunne. 

Destruction Derby: rå bang bang bilsmader.

Drakan: dette kunne virkelig være et godt bud, til et wrpg. det minder meget om dragon age og the witcher. kryder det lige med en luftkamp på drage. jotak. en god lore, giver mulighed for at storslået spil. 

The Eye of Judgment: et ps3spil, jeg syntes meget om. ideen var god. problemet var for mig 2 ting. udvidelserne som gjorde at alle "farver" nærmest blev ens - ingen var unik længere, og manglen på en historie. skabes dette så smid det gerne på vita.

Fat Princess: dette CTF kender vi vel næsten alle. jeg vil rigtig gerne se mere af denne ip. gerne i nye "modes", og med en lidt mere forbedret AI. da jeg så hun deltog i all-stars, blev håbet genoplivet helt inde i marven. dette må godt komme på psn

Folklore: et af de første ps3spil jeg købte. ideen var møj god. lav noget pokemon liggende, og se hvordan det går. musikken var i højt spil, muligheden for at se begivenhederne fra 2 sider. skurkene og historien. mange ting var i top. beklageligvis døde det, grundet manglende stemmeskuespil, da det blev for tekst heavy for mange. vil virkelig gerne se dem give et skud mere i denne serie.

Genji: aldrig spillet serien. kender det kun for Giant Enemy Crab! 

The Getaway: kom nu. dette var en fed serie. var så tændt på det, da jeg hørte der ville komme en udgave på ps3. det så aldrig dagens lys, da londonstudiet begyndte at arbejde i singstar, eyepet, wounderbook, RnR mm.rygterne går nu på, at et af studiets mange hold (er jo et af de største, hvis ikke det største i SCE.), laver et hardcore spil til ps4. et nyt getaway, vil da ikke være dumt.

G-Police:en serie der ikke var en super succes. har kun stiftet kort bekendskab med serien.

Heavenly Sword: åhh ja. tænk at ninja theory bare er gået en vej. ned. skaber et super spil. skaber et fedt spil efterfølgende, for så at fucke med DmC. nu har de så lavet et smartphone spil.... det rygtes stærkt, at de er tilbage for at lave et eksklusivt spil til ps4 (en fra holdet, var jo den første man hørte tale om ps4, i deres videoting tilbage i februar). inden gow:a blev offentliggjort, troede jeg kraftigt på at deres hints omhandlede et nyt HS. specielt da de setninger der var om redemption, var ordret nuppet fra bagsiden af coveret til HS. det var så ikke HS der kom. nu kan man da kun håbe

Jak and Daxter: udover en HDopsamling, så er denne serie den eneste vi ikke har fået et nyt spark af, udad sonys 3 "store gamle platformere" (de andre er ratchet og sly). for mange "yngre" gamere, har de det sikkert som, jeg har det med spyro og crash. derfor er der sikkert opbagning for at der kommer mere fra dem. men vil sony lade andre end ND, lege med ipen. og vil ND være tilfreds med dette?

Jeanne d'Arc: så er level-5 igen på banen (hvorfor fanden er de ikke blevet købt sony?!?!). hvor mange vil nævne Final Fantasy Tactics som den store i genren S-JRPG. så er dette faktisk et bedre spil. det har ikke lige navnet final fantasy, og overses ofte. jeg er en sucker for genren (glæder mig meget til rainbow moon/skyes til vita). dette er helt sikkert noget jeg godt så igen.

Jet Moto: ikke en serie jeg har spillet. har du? noget sony bør bringe tilbage?

Jumping Flash!: et af de mere undervurderede serier i hvor verden (den 3 mest, hvis man lytter til IGN). men takket være en hvis blikkenslager i sin tid, ja så kom der ingen anderkendelse/salg til denne ip. kommer der en 2'er? 

The Legend of Dragoon: !!!!!!! spillet der kunne have drabt final fantasy, havde sony kastet pr. penge i nakken af det. nævnes ofte blandt toppen af poppen, af rpgs. det er der virkelig en god grund til. og kan i så twitte #releasedart  :D 

Legend of Legaia: i jagten på et spil, der skulle dæmpe min mangle på mere suikoden. ja der opdagede jeg LoL ( ;) ). ps2udgaven var desvære døden for serien for mit vedkommende. men et reboot vil gøre meget, og pengene ville flyve mod sony fra min pung.

Lemmings: vi vil sgu da alle have mere. et ordentligt spil på vitaen, med sin trykskærm - heltsikkert. ja selv ps4s trykflade på kontrolleren, kan gøre det udmærket. 

LocoRoco: det er et stykke tid siden vi har hørt fra serien. den virker ellers populær nok. er den død? det vurdere jeg. så lad os da genoplive den i psnform.

MAG: jeg vil have en 2'er. den er ikke længere. fik aldrig spillet det på min egen ps3. men føj hvor har jeg været til "spilaften", hvor skærme og ps3'er har været på lange rækker. det var simpelthen sjovt. håber virkelig på at rygtet om, et lille studie hos SSM forsætter arbejdet fra zipper (flere af dem arbejder jo der nu).

The Mark of Kri: en serie jeg kun kender navnet fra - dette grundet et item i all-stars. 

MediEvil: hell yir, vi skal have mere af sir dan! det var simpelthen en underholdende historie/hovedperson. det skal simpelthen ikke slutte her. 

Okage: Shadow King: en serie der for mig, gerne må forblive "død". et okay rpg. og hvis næste generation, bliver et lige så "fattigt" en rpggeneration.. så vil man kunne overveje en genoplivelse i min optik

PaRappa the Rapper: you've gotta believe! naaah seriens gameplay er ikke aktuel mere

Patapon: hvorfor er der ikke en på vitaen! burde have været et på dag 1!

PoPoLoCrois: opdagede dette på en vens psp under hjemrejsen fra en festival. serien har åbenbart flere efterfølgere, som ikke er udgivet på engelsk. dette er sgu beklageligt. for den her serie er fyldt med drama, mystik og politik på højt plan. nok ikke en serie i ville ønske tilbage. men jeg siger ikke nej tak.

Primal: hvis der er et spil, der har kultstatus idag. så er det primal og jen. psbloggen i usa blev bombaderet med ønsket om en forsættelse, da primal blev offentliggjort som en ps2classic. det solgt rigtig godt, og var med til at presse på for flere ps2titler på psn.

Q*bert: ja. sony ejer sgu denne klassiker! vi har alle spillet det, ikke mindst da hugo nuppede gameplayet :). af nostalgiske grunde, så jeg gerne ipen komme igen. 

Resistance: 3'eren var god.. men man nåede ALDRIG i dybden med historien. alene den grund, gør jeg gerne ser endnu et skud i serien. fede våben, det klassiske healthsystem og fede baner, gjorde 3'eren til seriens bedste. håber virkelig sony lader et andet hold end insomniac (der aldrig rigtig har fået deres ideer til at nå slutmålet).

Rogue Galaxy: igen level-5. tænk at de har også har skabt wkc..... nå den her, ja den her. den må gerne se en forsættelse på ps4. 

Siren: har simpelthen ikke hørt noget til serien, der banker silent hill og resident evil til roden, siden de udgave "en genudgivelse". genren er ikke populær. og når en del af dem har skabt gravety rush, som blev en succes. ja så ser vi nok ikke mere til den her serie. desværre.

Syphon Filter: jeg tror den kommer. troede faktisk forsættelsen kom på ps3. 

Untold Legends: så fedt et pspspil, så ringe en udgave på ps3. er der håb for gode ideer på ps4?

Vanguard: har faktisk prøvet det sidste år. jaja, sony arbejder på det næste everquest, som (næsten sikkert) kommer til ps4. derfor ser vi nok ikke mere til denne ip, der sikkert lader livet når der slukkes for de sidste 2 servere.

Vib-Ribbon: dette er en personlig favorit. håber virkelig PSN, gør at muligheden for at et lille 2partyhold (indie), må forsøge sig med dette, da de originale tosser, arbejder mere med MS end sony idag. 

Warhawk: starhawk har intet med denne serie at gøre. et ordentlig warhawkspil vil være pænt på ps4. spillede det meget, men døde fuldstændig ud. kunne ikke engang få mig selv til at spille det for trofæer :S

Wild Arms: vi slutter af med endnu en af de store titler sony kunne genoplive. det var et af de første rpgs jeg spillede, hvor kampene pludselig var i 3d. noget som FF7 efterfølgende gjorde. historien var rigtig god, og jeg var helt oppe at køre, da rygterne i 2009 lød på en ps3udgave. den kom dog aldrig.. og en serie der har fulgt mig længe kan være tabt.

så for mig er der ingen tvivl. skulle sony genoplive en serie, så blev det et rpg. sker det? sikkert ikke.hvad med dig? nogle af disse serier, du gerne så komme tilbage. andre serier (også 3parts) som du tror er døde, som godt lige måtte kigge forbi ps4?