Rytteren's blog
31-08-2013 - 15:42

sony 3parts kampe

Så er sony gået i gang med sin tredje del af sin strategi for ps4. efter først at have fokuseret på eksklusive titler ved E3 og indies ved gamescom. Ja så er turen nu kommet til 3party inden vi i slutningen af september går helt japan


Sony har valgt at holde kortene tæt ved kroppen, når det kommer til deres 12/14 stuider med 1,2 eller 3 hold. Dette gøres da de allerede nu har problemmer med at lave nok ps4maskiner til udgivelse. Så vil de ”nye” titler kunne skabe købeglæde senere (2014 efter marts). Om dette er den smarteste løsning er en anden sag. Men der er masser af titler på vej. Er bare stadig irriteret over jeg skal vente så længe på infamous second son… nuvel, man kunne jo være en af dem, der venter på at xboxen kommer offecielt i danmark – så man ikke skal rode med import, afgifter mm.


Sony har haft stor fokus på indies. Dette har medført at man på nuværende tidspunkt, kan nævne over 100titler til ps4. nuvel en del kommer også til pc/er på pc. Men hvor mange er efter indies, så for de en MEGET vigtig rolle i den kommende generation. Midt tier udvikleren er nemlig en af de ting der har ladet livet i ps360 generation. Den rolle overtager indies nu. og når det kun tager små 3 uger at få et pcspil klar til ps4, ja så er der mulighed for et boom af spil. Det vil også være her vi skal få de kreative og nye ideer. Og pt. 2012 viste at ”mindre” spil, nemt kan være med i toppen. Og med resogun og everyone's going to the rapture som 2 eksklusive titler til ps4, så har sony fundet nogle af toppen af poppen allerede.


Nu er sony så gået i gang med 3partssmøren. Cerney og shu er allerede begyndt med deres ”ps4 multiplats er udentvivl bedst på ps4”, shu har henvist til witcher 3 og need for speed rivals,  som udviklere der ikke er stille med dørende omkring forskelle på de to platforme. MS er modsat xbox360æren helt stille. Og med sidste uges frigivelse af specs/chips info på xboxen, ja så giver det god mening.


Sony har ”offentligjort” 2 ryk her i weekenden. Introduktionen af deres nye third party produktion hold. Et hold der arbejder tæt sammen med nogle udvikler, for at få lov til at porte deres spil til playstationkonsollen. Her snakkers der om titler som f.eks borderlands, hvor udvikleren/publisheren allerede har skabt spillet til deres ”primære” indtægtsplatforme, og derfor ikke ser grunden til selv at skabe f.eks en vitaudgave. Her kommer dette hold så på banen, for at skabe (den økonomiske) mulighed.
dette giver endnu et reskab i playstationvåbnet mellem pubfund, ps+funding/deals, incubation mm.
det andet, og det jeg syntes er den sjove. Ved gamestop showet i vegas, viste de følgende fine billede
(husk på dette ikke viser alle partnere osv. de holder som altid en del tilbage)




nu kan folk forsøge at finde udad hvad  "exclusive content" dækker. Men mange har været hurtig til at huske folk på at sony f.eks ved gamescom har brugt den sætning, og fyret herefter en del eksklusive titler titler afsted. http://www.youtube.com/watch?v=NCkC6NGkS0Y#t=59m40s


Derfor kan man virkelig hygge sig med spekulationer. Og det skal vi da, skal vi ikke?.
om det er alt fra latterlige ting som skins til eksklusive titler, giv dit bud.

i for lige mit.


 


Sumo digital: LBP hub på ps4 – og eventuelt et ps4LBP
Bungie: Destiny indhold – skins og tideksklusvt dlc/maps/missioner.
sanzaru: et nyt slyspil. Sly 4 blev en stor økonomisk gevinst for sony.
bethesda: læg mærke til det er game studios logoet.. ikke deres zenimax mm. Så det er ikke noget der omhandler elder scrolls online betaen, eller en del af deres mange andre spil. Jeg tænker fallout 4 dlc.
ubisoft: om det bare er watchdogs og AC:IV dlc.. eller om de har gang i noget mere spænende?
Level 5: de laver ikke eksklusivt dlc osv. Nej de laver eksklusive spil. Er det Ni no kuni 2, dark cloud 3? TGS må godt snart komme!!
capcom: huh, hvad laver de her. Deep down?
Zindagi: sikkert bare et ps4move spil. Selvom de har udtrykt, at de vil arbejde på en hardcore title
WB games: batman AO eksklusivt indhold..
Activision blizzard: D3 indhold – som f.eks drakes itmes mm.
bluepoint: vita ports?
Sega: yakuza Ishin er nok det “rigtige gæt”. Men håber på valkyria chronicles på ps4
atlus: er det udvikleren eller publisheren. De står jo for hjælpen til daylight på ps4 (udvilkeren brigner også deres andet spil til ps4). Men tror vi har med en eksklusiv persona 5 at gøre
Insomniac: R&C into the nexus? Eller et ps4 ratchet til udgivelse af filmen?
Rockstars: agent? Eller dlcsnask til gtav online?
tale 2: noget bioshock (irrational ejer ikke Ipen), eller måske borderlands 2 vita indhold?
Konami: MGSV indhold. I forlængelsen af rising dealen, der døde, grundet dårlige salgstal
EA: PFTH, er det ikke MS drenge? Mirrors edge maps.
Sqaure enix: FFXV indhold? FF vita? Eller noget andet af deres pjat? Kingdom hearts 2.5..
Disney: med drengene ovenover.. måske noget med kingdom hearts. Men det er nok indhold til wonderbook
Nordic games: kom nu bare med darksiders 3 ;).


Hvad gætter i på?

09-08-2013 - 09:40

gammel spil(dansk) gør godt



normalt plejer jeg at ende i en gamingkrise, når vi rammer sommeren. dette år er det dog gået smertefrit.




takket være the last of us - stadig et af de bedste, hvis ikke det bedste, spil i denne generation - ja så har sommeren ikke været svær på det punkt..




det resulterede i at mit spilpriser på andre spil faldt mens jeg var optaget, samt at ps+ hev underholdning hjem. blandt nitterne ala battelfield 3 kunne man dog finde guld. det samme gjorde sig gældende på brugtmarkedet. det har resulteret i at jeg nu er nået igennem 2 lidt ældre titler.




 

Dragons dogma:
indrømmer gerne at forventningerne var høje. ligesom med kingdoms of amalur reckoning, så roser der har spillet det dragons dogma. anmeldelserne videnede om et spil der gjorde meget rigtigt i sit gameplay og historie, mens grafikken blev ned prioritet.




i starten var disse forventninger slet ikke blevet indfriet. nåede oven i købt også at komme med en negativ ladet kommentar på dette fora. fasttravel/stamina mystikken gjorde mig lidt irriterret i starten, og historien fangede ikke helt.
der kom dog et punkt. (når man skal til at lave wurm hunt quests), hvor jeg blev helt opslugt, og simpelthen ikke kunne lade kontrolleren få en pause. skiften rundt mellem classes, lege med pawncombos, udemærket sidequest historier mm. det var altsammen rigtig godt. da jeg så have nuppet sidstebossen, og fandt udaf der lige var et helt stykke af spille postboss, ja så blev jeg i godt humør.
gennemførte, og tjekkede så trofælisten, for en tur igennem engang mere - det var da lige det der skulle til.
lækkert nok, så skal spilles gennemføres 2 gange, samt spillet “husker” hvilke quests man mangler at klare.




mit sidste trofæ, før jeg gennemførte endte endda med at være et trivielt “lær alle skills for en class”. men da jeg skiftede mellem dem konstant, endte det med lidt grind for dette lette trofæ. men nød vært et sekundt.






det andet spil, som jeg næsten lige er nået igennem første gang, er spec ops:the line.
FØJ det er godt! anbefaldes til ALLE. valgte at nuppe den sværeste mulige sværhedsgrad. 1. for at unlucke fubar sværhedsgraden - trofærelateret. 2. FPS giver ikke rigtig nogen form for modstand, hvis man ikke køre igennem, hvor 2 skud dræber. åh socom du savnes.




det resulterede da i 2 områder, hvor håret da skal være glad for det stadig er på mit hoved.




et spil med godt gameplay, en SUPER fed historie og er sprødt at kigge på. virkelig godt!.




er pt. næsten gennem FUBARsværhedsgraden. og nyder det stadig.






nu skal man så finde noget nyt at lege med... hvad skal det dog være? forslag modtages gerne. ender nok med endelig at få snørklet mig ordentlig igang med tales of grace F.






god weekend, til dem som er så heldige at have den.