Rytteren's blog
08-03-2015 - 00:10

Firmware 2.6

Firmware 2.6


 


Nu er der godt gang i rygtemøllen omhandlende 2.5 og da jeg tager det hele for gode vare, grundet den mængde af folk der har leaked info herom. Da den vigtigste funktion ps4 manglede, set udfra efterspørgsel samt hvad sony lovede ved ps4fremvisningen i sin tid, nu dukker op. Ja så havde jeg enlig svært ved at se – hvad er det nu der mangler. Først tænkte jeg at der ikke mangler noget, alt er der, og vi taler om småting. Men alligevel er der et par store elefanter i lokalet. Lad os gå igennem hvad jeg syntes mangler i tilfældig rækkefølge.


 


LED lys på kontrolleren:
jeg er vild med de forskellige muligheder den bringer. MEN når det er et fåtal af spil der benytter sig af funktionen, så lad os få muligheden for at slukke den (i de spil hvor den ikke bliver brugt). Det sparre lidt på strømmen. Og valgmuligheder er og bliver noget jeg syntes godt om.


Pins, mapper og bibliotek:
når vi nu snakker om valgmuligheder, ja så kommer vi ikke uden om hvordan vi finder vores spil. Pt. Har vi en række af ca. 15 spil/apps inden vi ender ved biblioteket. På nuværende tidspunkt syntes jeg godt om søgefunktionerne i biblioteket, men det kan forbedres.
Nogen ønsker mapper. Jeg selv tænker på noget der i min optik, gør mapper overflødig. Ser biblioteket som stedet hvor vi skal have vores indhold. Men den bør deles op.


Man går ind i biblioteket, vælger hvad man søger, om det er installeret spil, et spil man skal downloade, dlc, themes+avatar og apps/streaming/mediefunktioner. Hertil skal søgningsmuligheder være flere, og ikke kun sidst/først og alfabetisk, men varierer med always online, genre, mest spillede, coop osv.


Dette gør så at man nu har what’s new, spil (disc) og bibliotek. Hertil kan man efter ønske fastlåse/pin flere spil fast. Så man kan have whats new, spil (disc) 3x spil (pin) og bibliotek.


Friend Notifications:
Lad mig se når venner kommer online, starter et spil mm. Men igen, lad mig vælge hvem og hvad. Det virker som en lille ting at få ordnet. Og når man nu er i gang med at arbejde med vennelisten. Så lad mig opdele den i katagorier som f.eks. IRL, pslife, killzone MP, trophyhuntere, dansker osv osv.


Skift PSN id:
Den taler vel for sig selv. Da jeg skulle se hvad den mest efterspurgte funktion der manglede på ps4 (før 2.5) var dette nr. 2. sony ved dette er muligt, men siger de leder efter den rigtige løsning. Min løsning er som følger. Et gratis skifte af navn pr. år (kan være bundet til ps+ service). Herefter mulighed, mod betaling, at skifte en gang i måneden. Samtidig med man gør dette, så tænker jeg der skal være en ratingsystem af brugerne. Denne rating man for, samt ens tidligere navne bør følge en på ps4, og burde ses under ens profil. Ved der er øvrige service der benytter lignende funktioner.


 


Mere plads til savegames på skyen:
1 gb til ps4 virker af meget. Men da jeg så hvor meget LBP3 fylder, ændrede min vurdering sig kraftigt. Tænker at vi med tiden kommer til at mangle plads. så sony, giv os lige lidt mere hva?


What’s new og følger funktion:
Som den er nu, er det virkelig en gang bøvl. Lidt som biblioteket tænker jeg den skal have lidt opdelingshjælp. Den har 3 kolloner nu. Jeg tænker den skal have 4. 1. med alt hvad der rør sig I ps4verdenen (highlights som f.eks nu topscore i stardust, bedste tid i et map I driveclub, en der har opnået platin i LBP 3 osv.). Den næste med hvad ens venner har gang i. lidt som vi ser det nu, med køb, opnåede highlights/trofæer, nye venner osv. Den 3 skal være noget nyt/en tilføjelse til vennelisten. Man skal kunne følge folk ala twitter. Ikke nogen man har på sin venneliste, men nogen man kan se begynder at streame (gennem live with playstation/twitch/ustream), deres highlights og communitykommentare til deres følger. den 4 og sidste (hvis overhovedet nødvendig) er til playstation/sony, og deres reklamer/video om nye spil, tilbud og links indlæg på deres blog.xx.playstation.com


 


Backwards Compatibility:


Skal ikke kloge på om dette er muligt. Ved at psnow er en mulig løsning, men med en del købte psone + ps2 klassikere på ps3, så vil jeg føle mig taget i numsen, hvis jeg skulle leje/købe dem igen ved psnow. Ps3spil tør jeg ikke håbe på, så lad os krydse fingre for psone+ps2. og når vi nu er i gang med ønskerne, så patenterede sony for en del tid siden, en funktion der ville kunne give disse spil trofæsupport uden at skulle kode yderligere i de gamle spil. De ville kunne indsættes til at binge ved specifikke store events (som ved at gennemføre mm.). Dette ville kunne skabe interesse for nye kunder. Og tænk sig, måske alle de mange FFVII fans kunne opleve rpgs der er bedre I wild arms og suikoden 2?


 


DLNA og mulighed for at smide film/musik over på ps4
Dette er noget der delvis er muligt. Plex appen findes, men den koster penge. Dog kan man streame gennem plex I browseren, uden det koster noget overhovedet. Det er den vej jeg streamer film til ps4. men disse krumspring burde ikke være nødvendigt. Så giv os nu bare fuld support af DLNA.


 


 


Det var de ting jeg selv lige kunne komme i tanke om. Er der ellers noget i tænker ps4 mangler?