Rytteren's blog
08-03-2015 - 00:10

Firmware 2.6

Firmware 2.6


 


Nu er der godt gang i rygtemøllen omhandlende 2.5 og da jeg tager det hele for gode vare, grundet den mængde af folk der har leaked info herom. Da den vigtigste funktion ps4 manglede, set udfra efterspørgsel samt hvad sony lovede ved ps4fremvisningen i sin tid, nu dukker op. Ja så havde jeg enlig svært ved at se – hvad er det nu der mangler. Først tænkte jeg at der ikke mangler noget, alt er der, og vi taler om småting. Men alligevel er der et par store elefanter i lokalet. Lad os gå igennem hvad jeg syntes mangler i tilfældig rækkefølge.


 


LED lys på kontrolleren:
jeg er vild med de forskellige muligheder den bringer. MEN når det er et fåtal af spil der benytter sig af funktionen, så lad os få muligheden for at slukke den (i de spil hvor den ikke bliver brugt). Det sparre lidt på strømmen. Og valgmuligheder er og bliver noget jeg syntes godt om.


Pins, mapper og bibliotek:
når vi nu snakker om valgmuligheder, ja så kommer vi ikke uden om hvordan vi finder vores spil. Pt. Har vi en række af ca. 15 spil/apps inden vi ender ved biblioteket. På nuværende tidspunkt syntes jeg godt om søgefunktionerne i biblioteket, men det kan forbedres.
Nogen ønsker mapper. Jeg selv tænker på noget der i min optik, gør mapper overflødig. Ser biblioteket som stedet hvor vi skal have vores indhold. Men den bør deles op.


Man går ind i biblioteket, vælger hvad man søger, om det er installeret spil, et spil man skal downloade, dlc, themes+avatar og apps/streaming/mediefunktioner. Hertil skal søgningsmuligheder være flere, og ikke kun sidst/først og alfabetisk, men varierer med always online, genre, mest spillede, coop osv.


Dette gør så at man nu har what’s new, spil (disc) og bibliotek. Hertil kan man efter ønske fastlåse/pin flere spil fast. Så man kan have whats new, spil (disc) 3x spil (pin) og bibliotek.


Friend Notifications:
Lad mig se når venner kommer online, starter et spil mm. Men igen, lad mig vælge hvem og hvad. Det virker som en lille ting at få ordnet. Og når man nu er i gang med at arbejde med vennelisten. Så lad mig opdele den i katagorier som f.eks. IRL, pslife, killzone MP, trophyhuntere, dansker osv osv.


Skift PSN id:
Den taler vel for sig selv. Da jeg skulle se hvad den mest efterspurgte funktion der manglede på ps4 (før 2.5) var dette nr. 2. sony ved dette er muligt, men siger de leder efter den rigtige løsning. Min løsning er som følger. Et gratis skifte af navn pr. år (kan være bundet til ps+ service). Herefter mulighed, mod betaling, at skifte en gang i måneden. Samtidig med man gør dette, så tænker jeg der skal være en ratingsystem af brugerne. Denne rating man for, samt ens tidligere navne bør følge en på ps4, og burde ses under ens profil. Ved der er øvrige service der benytter lignende funktioner.


 


Mere plads til savegames på skyen:
1 gb til ps4 virker af meget. Men da jeg så hvor meget LBP3 fylder, ændrede min vurdering sig kraftigt. Tænker at vi med tiden kommer til at mangle plads. så sony, giv os lige lidt mere hva?


What’s new og følger funktion:
Som den er nu, er det virkelig en gang bøvl. Lidt som biblioteket tænker jeg den skal have lidt opdelingshjælp. Den har 3 kolloner nu. Jeg tænker den skal have 4. 1. med alt hvad der rør sig I ps4verdenen (highlights som f.eks nu topscore i stardust, bedste tid i et map I driveclub, en der har opnået platin i LBP 3 osv.). Den næste med hvad ens venner har gang i. lidt som vi ser det nu, med køb, opnåede highlights/trofæer, nye venner osv. Den 3 skal være noget nyt/en tilføjelse til vennelisten. Man skal kunne følge folk ala twitter. Ikke nogen man har på sin venneliste, men nogen man kan se begynder at streame (gennem live with playstation/twitch/ustream), deres highlights og communitykommentare til deres følger. den 4 og sidste (hvis overhovedet nødvendig) er til playstation/sony, og deres reklamer/video om nye spil, tilbud og links indlæg på deres blog.xx.playstation.com


 


Backwards Compatibility:


Skal ikke kloge på om dette er muligt. Ved at psnow er en mulig løsning, men med en del købte psone + ps2 klassikere på ps3, så vil jeg føle mig taget i numsen, hvis jeg skulle leje/købe dem igen ved psnow. Ps3spil tør jeg ikke håbe på, så lad os krydse fingre for psone+ps2. og når vi nu er i gang med ønskerne, så patenterede sony for en del tid siden, en funktion der ville kunne give disse spil trofæsupport uden at skulle kode yderligere i de gamle spil. De ville kunne indsættes til at binge ved specifikke store events (som ved at gennemføre mm.). Dette ville kunne skabe interesse for nye kunder. Og tænk sig, måske alle de mange FFVII fans kunne opleve rpgs der er bedre I wild arms og suikoden 2?


 


DLNA og mulighed for at smide film/musik over på ps4
Dette er noget der delvis er muligt. Plex appen findes, men den koster penge. Dog kan man streame gennem plex I browseren, uden det koster noget overhovedet. Det er den vej jeg streamer film til ps4. men disse krumspring burde ikke være nødvendigt. Så giv os nu bare fuld support af DLNA.


 


 


Det var de ting jeg selv lige kunne komme i tanke om. Er der ellers noget i tænker ps4 mangler?

10-01-2015 - 14:05

Ny konsol xbox eller wii U?Jeg har i et stykke tid overvejet om jeg skulle købe en konsol mere.
valget er mellem en xbox one og en wii U. muligheden for slet ikke at købe er selvfølgelig til stede.
Har tidligere haft en xbox one, men grundet den dårlige kontroller (nuvel subjektivt) samt lunkne spiludvalg (når man f.eks har en ps4 og til dels en pc), gjorde den blev solgt.
Wii U har virket meget som noget man købte hos legetøjsbutikken, og spiludvalget har virket forvirrende og ensformigt. men da priserne på dem begge er i bund, samt pengene bare vælter ind, så er tiden klar på at få endnu et stykke spilmaskine.
Som jeg ser det er der fordelle og ulemper ved begge maskiner.


Xbox one:
Det der hiver mig mod den er:


 • Scalebound og Qunatum break
 • et alternativt til køb af massive chalice, tomb raider, below og ori istedet for pc, eller inden de kommer på ps4


det der for mig til at sige næh:


 • endnu en maskine man skal betale for at være online på
 • forvirrende UI - tænker dog det er ligegyldigt, når jeg bare skal spille få spil.
 • dårlig kontoller - dog noget der kan fikses med en adaptor
 • få nuværende eksklusivitetsspil jeg ikke har kunne få andre steder. udover sunset overdrive (nåede jeg dog at spille før mit salg.) så er der jo ikke meget jeg ikke har spillet på min pc...
 • ringe spiludvalg for fremtiden. af hvad jeg kan se der kommer i 2015 til maskinen (kontra min liste for ps4), så virker det møj tyndt. ja næsten latterligt. Halo 5, quantum break, fable legends, forza 6, screamride som sikkre udgivelser. så kan man håbe på at scalebound, phantom dust og crackdown når det i 2015 (tvivler meget stærkt). herudover er der timed eksklusive/også på pc titlerne. ori and the blind forest, rise of tomb raider, inside, below, superhot, SMITE, ghost of tale, state of decay, fenix rage, pneuma: breath of life og massive chalice.


Wii U


Det der hiver mig mod den er:


 • et fuldstændigt andet spilbiblotket end det jeg har nu
 • eksklusive er .. eksklusive
 • udemærket nuværende biblotek at spil jeg ikke har oplevet andre steder. mario, smash, mario kart, bayonetta 2 osv.
 • lokal coop/split screen når det er bedst
 • bedre pick up and play for ungerne
 • off screen gaming som med ps4/vita - lækkert når tøssen vil bruge tvet i stuen til netflix eller andet.


Det der for mig til at sige næh:
 • ringe spiludvalg for fremtiden. er der andet sådan man skal holde øje med en det nye zelda, splatoon og xenoblade?
 • lader mig fortælle at online funger som hø
 • interfacet virker tosset og forvirende - kun dømt udfra youtube
 • storen virker værre end psstore - kun dømt udfra youtube
 • den store kontroller.. - tænker jeg skal have deres pro kontroller, eller den der gamecube adapter ting.


jeg er dermed klar over, at mit køb aldrig vil stå i stedet for min ps4. den vil nok også være bag pcen i kampen for min gamingtid. alligevel syntes jeg priserne er så langt nede, smat begge alligevel virker til at have nok spiloplevelser til at jeg bør springe ud i det.
herudover syntes jeg at mange problemer kan løses. specielt mit bøvl med begge konsolleres standartkontroller. adaptore og andre kontroller kan købes.
hvilken havde du valgt?
19-12-2014 - 02:56

2015Så kom vi tættere på 2015. ja vi er der faktisk snart. tænkte jeg lige huske mig selv på, hvilke spil jeg ville have i 2015. da jeg begyndte at være langt over 20, tænkte jeg at det måske var på sin plads at lave en liste. hvad jeg endte med var en liste med 70+ spil. alle har en 2015 dato som mål, men der vil HELT sikkert være nogle af dem der først dukker frem i 2016, som altid.
Resident Evil HD Remastered: det originale resident evil var et af de bedste gysere jeg har oplevede efter phantasmagoria. jeg glæder mig til igen at opleve spillet, nu med en lidt bedre grafik, som giver en øget mulighed for indlevelse. noget som nok skal skræmme folk det mere. uf de skide hunde gennem vinduet.


Grim Fandango: Remastered: En personlig favorit, og blandt mine mest ventede spil i 2015.
Day of the tentacle HD: grim fandango er godt, men DOTT er bare bedre. så håber virkelig det dukker frem i 2015, som jo er målet.
Until Dawn: et spil jeg virkelig ikke mente var noget for mig. men jo mere jeg ser af det, jo mere fanger gameplayet og ideen mig. er herefter blevet et must buy.
Evolve. hvad der gjorde left for dead fedt, er blevet udviklet og forbedret. jeg er bare så klar.
There Came And Echo. syntes det ser meget spændende ud. har et xcom vibe. og det er helt sikkert ikke en dum ting.
Rainbow skies: rainbow moon var en overraskelse, men et spil jeg nemt fik brugt 80+ timer. forventer meget af 2'eren. modsat 1'eren kan det næsten kun skuffe, grundet den høje forventning. men håber de levere.
Soma: BØH!
The Witness: hvis det endelig udkommer, så har blows tidligere title gjort så stort et indtryk på mig, at jeg køber dette uden at se mig tilbage.
The Order: 1886: var MEGET nervøs, grundet mediernes hakken på dette i lang tid (grundet samme demo ved events i næsten et år). nu viste de så 45 nye minutter i en spilbar demo ved psx. folk er meget imponeret, så min frygt er faldet lidt. købes dag 1
H-Hour: World's Elite: tør man håbe på noget ala socom 1+2? ja det gør man!
Final Fantasy Type-0 HD: fik aldrig spillet det til psp (fik aldrig sådan en satan). og da der er en demo med til ff15 til dem der køber det hurtigt. ja så må jeg hellere hoppe med på vognen tidligt.
BigFest: ideen om et simhospital bare med festivaler synes jeg rigtig godt om. og at folk kan smide deres eget bands musik op til fri afbenyttelse finder jeg spændende. jagten på god ny musik er altid underholdende.
Project Phoenix: old school rpg!
Bloodborne: mere demons souls, mindre dark souls.. bare hurtigere!! goty 2015
Dark Souls II: Scholar of the First Sin: hoppede 2'eren over, grundet dark souls afvigelser fra demons souls. nu kommer det så i en samlingspakke med dlc, og forhåbentlig bedre pris.
The Witcher 3: Wild Hunt: her behøver jeg vel ikke sige meget.
Hunger: ser møj spændende ud. fra holdet der har udviklet ideen til the city of metronome.
Wild: at gå fra rayman til dette. bliver simpelthen nød til at opleve det her!


Magicka 2: 1'eren var møj sjov.Amplitude HD Reboot


EverQuest Next: spillede en del everquest 1 i sin tid.
Ultra Street Fighter 4: hoppede 4'eren over til ps3. nu må det være tide til at jeg for kigget på det
N++
Rime: at tage inspiration fra ICO er et rent + i min bog.
Broken age: the complete adventure: fik ikke spillet første del til pc, så venter gerne på en samling af 1+2 til ps4
Dead Island 2 : alene udfra E3 traileren, må jeg købe det. 1'eren var okay.
Deep Down: ser bare så sprød ud!
Just Cause 3: et af de få spil, hvor jeg siger fuck historie. giv mig rå gameplay!
Volume: fra herren bag thomas was alone.
Persona 5: 4'eren var bare så godt til ps2. endelig kommer der en 5'er
Uncharted 4: A Thief's End: AARGH!!! glæder mig til india... nathan drakes næste eventyr
Super Time Force Ultra: SHU!!
Kingdom Come: Deliverance


Devil May Cry 4: Special Edition : er vergil i live!?!??! dette ekstra indhold med ham, er grunden til spillet købes
King's Quest: YES. nøj jeg spillede den serie meget som barn. har vel været gennem 1'eren mindst 25 gange.
Disgaea 5: Alliance of Vengeance
Guns Up!: navnet er så dumt, men spillet ser bare så sjovt ud!
Let It Die: folkene bag spillet har lavet nogle så underlige og gode spil, at jeg simpelthen ikke vil snyde mig selv for denne title.
Killing Floor 2: når jeg endelig bruger steam (min mindst foretrukne store/client på pc), så var det ofte for at spille killing floor 1, som jeg fik købt her ved en fejl. men nøj hvor var det godt. har smidt over 100 timer på det spil.
Tom Clancy's The Division: vi håber på vi ikke for en downgarde, bugfyldt og onlineskadet title. det ser godt ud. rigtig godt!
Primal Carnage: Extinction
Drawn to Death: jaffes næste titel er tosset som bare fanden. ideen er orginal, og kan stilen holdes.. så tror jeg vi har et sleeper hit hos drawn to death
Everybody's Gone to the Rapture: troede det ville være kommet i 2014.. men vi venter stadig.
Shadow of the Beast: som EGttR venter JEG STADIG. det originalee shadow of the beast blev spillet igen og igen i min ungdom.
Alienation: de skide finner har lavet super stardust og dead nation. spil der bare er virkelig fede!
Fat Princess Adventures: diablo light? havde håbet på en fat princess 2, men håber faktisk sony bruger den her ip som en "alle genre skal prøves" title.
Dungeon Defenders 2: free2play.. nu må vi se. det skal helt sikkert prøves.
Tearaway Unfolded. købte vitaudgaven, fik aldrig rigtig spillet det. nu kommer der en udgave til ps4 med nyt indhold. jeg tager gerne en tur igennem med knægten.
Chasm. billederne af dette taler for sig selv.
The Tomorrow Children: når jeg ser gameplay, så er det grafisk ikke noget der fanger. ideen derimod!ABZÛ
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain: SKAL KØBES BRUGT. men bliver nød til at se om man kunne forudsige handling og slutning.
Kill Strain: intet er set, men ideen lyder fed
Final Fantasy VII: jep tager gerne turen igennem igen for trofæer. spiller det alligevel næsten hvert andet år.
Gone Home: hvor blev det af i 2014?!?
Apotheon
SNOW
Ratchet & Clank: er spændt på at se hvor store ændringer de har fået lavet.
Shovel Knight: kratos er med - så bliver det købt.
H1Z1: når pcfolket har betatestet det for os, så tror jeg det bliver fedt på ps4.
The Talos Principle
No Man's Sky
Hellblade: heavenly sword 2. ENDELIG!.. hvad? det ligner sgu!
Dragon Quest Heroes
Hotline Miami 2: Wrong Number
Tom Clancy's Rainbow Six Siege
Journey: det bliver kæresten der tager turen. men sidder gerne og kigger på med et glas rødvin
Helldivers
Aaru's Awakening
The Vanishing of Ethan Carter
Tropico 5 : første gang jeg kommer til at spille dette væk fra pcen.
PlanetSide 2Hvad ser i frem til at spille i 2015?
28-11-2014 - 23:52

Ubisoft GOTY

ubisoft har smidt et par store titler afsted i 2014. unity og far cry. er det så en af disse spil der bør være game of the year 2014? nope. er det overhovedet et spil til ps4? næh. goty 2014 for mig er uden tvivl south park the stick of truth.

jeg sprang det over, grundet censurbøvlet, og troede længe det ville dukke op til ps4. det skete ikke, og jeg nuppede den i min "spil alt ubisoft uden at give ubisoft penge" mode.

og hold da helt op. spillet er et solidt rpg, med dybde uden at blive for kompliceret. spilmekanismerne virker gennemført. længden og sidemissionerne giver en god omgang historie uden det bliver for langtrukken. hertil kommer så kærligheden til serien. easter egg på easter egg. både i class, skills, items, moves osv. intet er tilfældigt og alt giver en god mening i universet. hold da op, hvor er jeg imponeret.

midt i mængden af store spil her op mod jul. så er det denne perle der nupper toppen. spil det! 
16-11-2014 - 11:25

Ubisoft

Ubisoft. Et firma der har kørt længe på et ry der sagde “vi er ikke EA, vi er gode”. De har også gjort meget rigtigt siden E32012. vist Watch dogs, the division og rainbow six siege. Genskabt tillid til rayman og far cry. Og skabt et fint portfolio af små downloadspil som child og light og valiant hearts. Ja selvfølgelig også tetris og trails.


 


På det seneste er der dog fundet riser i lakken. Dårlig presse omkring kvindelige figurer samt resulationsdebat. Spillene har ikke kørt optimalt og folk er begyndt at sammenligne dem med EA.


 


Personlig ligeglad med hvem der udgiver spillet. Bare de virker. Kom så til at tænke på jeg ikke har været ”hårdt” ramt af ubisoft, og derfor vel har tillid nok til at købe far cry 4 her næste uge.


 


Lad os gå igennem min ubisoft oplevelser på ps4. Jep, det betyder at deres goty kandidat for 2014 ikke lige kommer med.


 


Rayman Legends.
Knægten var VILD med det første spil som 3årig sammen med far. Derfor blev der investeret i forsættelsen.


Dette er så fint et coopspil, og nemt at gå til. Selv med et hav af figurer er der ikke meget variation i selve gameplayet, og det bliver MEGET hurtigt ensformigt. Dog er repetitivt gameplay noget for børn. De mestre det, og kan opfylde spillets forventninger. Foruden fars irritation over onlinetrofæernes grind (ubisofts måde at få færre folk til at trade spillet, og holde gang i onlinedelen) er det et godt spil.


 


Assassins creed 4:black flags.


Jeg hoppede sent på vognen – sent forår 2014. Det betød at der var en hær af patches til at løse det bøvl, der eftersigende skulle have været med spillet. For mig er dette et af de bedste spil på ps4. er vild med pirater, når det gøres godt. Søslagsdelen fra 3’eren. Mystikken i assassins creed historierne – dog foruden de skide aliens/vi var her først race.  Så dette var lige et spil for mig. Udforskningen, erobringerne af ”områder” og skatejagt. Hold da op jeg blev skuffet da jeg fandt udad at rogue kun kom til ps3. det er nemlig den af årets to assassins creed der tiltaler mig mest.


 


Child of light.


Dette er en perle. Et fantastisk lille turbaseret RPG. Det er ikke for kort. Levelsystemet fungere fint. Det samme gør kampmekanismerne. En udmærket historie, der dog mod slutningen er lidt træls at følge med i grundet spillets fortællerstruktur. Der er dog et kæmpe minus. Savegames. Den sletter/ corrupter savegamet, så man enten må starte forfra eller hente fra skyen. Dette sker MENS man spiller, så man kan ikke tage sine forholdsregler, ved at overføre til sky/usb når man er færdig med sin spilsession.


 Jeg blev først selv ramt af det kort før et muligt platintrofæ.  Beklageligt for mig, havde jeg pløjet flere timer denne dag (man bliver bare fanget), hvilket gør at savegamet fra skyen var ”waaay back when”. Ingen løsningen i syne fra ubisoft, og en hurtig søgning siger dette stadig ikke er tilfældet. Så vil med glæde anbefale spillet, men der er et stort problem der kan slå til når som helst. Gamingoplevelse på eget ansvar..


 


Watch dogs.


Har lige fløjet en tur gennem dette spil. Fik tjekket det godt ud, gennem shareplay funktionen på ps4, da jeg husker en del brugere bøvlede med det omkring udgivelsen. Det så fint ud, så af sted med mig. Igen har der været patches, som sikkert har fixet en hel del, for det fungerede fint for mig. En udmærket historie, nogle fine alternativer i gameplayet for indlevelse mm.
eneste minus, er de skide ”køre” missioner. Føj hvor det er dødens pølse. Men jeg havde en bedre oplevelse med watch dogs (offline) end jeg fik hos GTA 5. så stort plus til ubisoft.


 


Har ikke spillet trails eller tetris, da de ikke siger mig noget. Men syntes ikke jeg har hørt om bøvl med disse titler. Valiant hearts skal jeg helt sikkert have. Venter på et tilbud eller en god tur et eller andet sted med vitaen.


 


Nu står jeg så og overvejer at far cry 4. 3’eren var et af 2012s store overraskelser, grundet den lave forventning grundet far cry 2. men med assassins creed unitys nuværende farce, og tidligere titlers (black flag og watch dogs) bøvl ved udgivelse. Bør man så vente. Både black flags og watch dogs viste sig at være udmærket, men her hoppede jeg også sent på vognen. Tanken er faktisk om man skal købe dragon age, og vente og se med ubisoft og deres far cry 4.


 


Nogen der hopper på vognen dag et, og kan give en fortælling om hvordan det køre?

Følg PSlife her