tue69's blog
05-02-2015 - 13:17

Nyt liv til slidte thumbsticks

Som de fleste PlayStation 4 ejere, der købte konsollen på release ved, så lider Dualshock 4 controllerens thumbstick af slidproblemer på gummi-overfladerne, og mange kunne efter meget kort tid berette, at disse faldt af i flager efter brug.

Materialet er sidenhen blevet mere hårdfør, men for de, der købte deres PlayStation 4 konsol umiddelbart efter release, så var mulighederne enten at bytte deres controllere ind ved forhandleren eller gøre brug af en "hætte". Jeg gjorde sidstnævnte og det har også virket fint, men efter en weekend på udlån, så opdagede jeg, at min PlayStations midlertidige ejer ikke brød sig om hætterne, hvorfor disse var blevet fjernet, og gummiet herefter var slidt godt ned på analog-pindene.

Da den umiddelbare garanti nok er udløbet så valgte jeg at udskifte disse. Mange benyttede sig af Xbox One controllerens thumbstick, men her lyder meldingerne på, at disse ikke helt passer til Dualshock 4'ere, hvorfor man kan risikere at skade analog-indgangene permantent.

I stedet købte jeg et par aluminium-sticks fra eBay. De kostede kr. 110, men det kan dog gøres billigere hvis man vælger at importere fra Asien. Jeg tog dem dog selv fra England. Jeg købte nogle svarende til disse.

Derudover skulle jeg bruge et skruetrækkersæt. Her var Harald Nyborg min ven med dette sæt til kr. godt 50.

Jeg brugte denne guide til at åbne controllerne. Skruerne bagpå kunne klares med en PH00 skruetrækker mens skruen på printpladet krævede en PH1 skruetrækker. Det var virkeligt simpelt at åbne controlleren, men gør som han anbefaler i videoen, og træk controlleren over dine triggers, frem for at hive dem af undervejs. Det er virkeligt bøvlet at få disse på igen. Man skal dog være opmærksom på, at det kan føles som om at man ødelægger sine Dualshocks, da det kræver ret meget at få dem åbnet. I al fald var den ene af mine "limet" sammen i bunden, og jeg overvejede om jeg manglede en skrue. Det gik dog fint.

Resultatet ser i herunder. Man skal vænne sig til at man nu sidder med aluminums-thumbs, men de glider ikke som man kunne frygte og rillerne omkring de to thumbs holder tommelfingrene på plads. Derudover holder de jo indtil man ikke gider mere, og så ser det jo egentligt fint ud.

 
PSlife Blog
Følg PSlife her