tue69's blog
12-03-2015 - 10:22

Pessimisten vurderer: Tre PS4-KritikpunkterJeg vil på forhånd godt undskylde overfor alle dem, der havde håbet på at se en videoblog fra Pessimisten. For det første har jeg ikke de nødvendige videoediterings-færdigheder til at kaste mig ud i sådan et projekt (eksempelvis ejer jeg ikke et kamera, det skulle efter sigende være nødvendigt) og endvidere har jeg simpelthen ikke tid til at administrere 30 forskellige YouTube kanaler, som det åbenbart kræves hvis man skal tilhøre den celebre kreds af YouTube kendisser, som primært består af piger med store udskæringer og pre-teens der spiller Minecraft.

I stedet får i her noget så old-school som tre kritikpunkter på skrift. TL;DR: Pessimisten keder sig endnu engang på sit arbejde (jeg lærer kendisser at flyve, blandt andet Harrison Ford) og derfor kommer der endnu en intetsigende blog, som ikke frembringer nogle grin, men får dig til at trække vejret lidt hurtigere gennem næsen et kort øjeblik.

Nu er vi jo på en PlayStation side, og jeg forventer dermed en vis bias. Jeg vil derfor på forhånd godt undskylde overfor brugerne, hvis jeg træder deres religion over tæerne. Til gengæld lover jeg, ikke at lave fjollede tegninger af din konsol med en bombe i diskdrevet.

1. Den til tider manglende adgang til PlayStation Store via konsollen

Du har sikkert prøvet det. Du skal ind og hente dine månedlige PlayStation Plus titler, som i øvrigt med overvejende sandsynlighed består af et eller andet mærkeligt, som alene eksisterer på grund af indie-prædikatet, men det eneste du bliver mødt med er en blå skærm. Nu er der kommet mange opdateringer undervejs i processen, men det virker lidt som om, at det at entrere PlayStation Storen fra sin konsol er som at trække sit stuemøblement ud af en kattelem.

Jeg ved godt, at high-tech folket nu vil fortælle mig, at man kan gøre det hele fra en PC, men det virker bare som en lidt ærgerlig undskyldning, at man skal købe udstyr for flere tusinde kroner, for at få lov til at bruge flere penge. Jeg forstår heller ikke, at det ikke står højt på Sonys dagsorden at få ordnet problemet, sådan for evigt og altid. Jeg tror ikke at særligt mange iværksættere får succes med at indhente bevillingen til en firmakredit, hvis deres konceptoplæg til banken er: "En butik med rigtigt mange lækre varer som kan hentes nemt, bekvemt og fra samme dag hvor de bliver tilgængelige. I indgangspartiet installerer vi en hoveddør, som går i baglås hver anden time. Så må vi nøjes med at drikke kaffe indtil det bliver ordnet."

Få det nu bare fikset.

2. Twitch

Nu var jeg indledningsvist lidt efter online-VIP-miljøet og jeg mener bestemt ikke at Twitch gør det bedre. Det er måske bare Pessimisten der er ved at være et gammelt løg (eller har gamle... du ved hvad jeg mener), men er adgangen til at se teenagere der skaber sig, når de taber i Call of Duty og/eller FIFA virkeligt det som spilbranchen har brug for?

Jeg har ladet mig fortælle, at der rent faktisk er mennesker, der tjener penge på at spille for rullende kameraer og at det tilsyneladende bare er mig, der ikke forstår det vilde i det, men jeg vil til gengæld også påstå, at jeg har ret i, at det er komplet unødvendigt. For Pessimisten er Twitch endnu en platform for mennesker, der ikke rigtigt kan finde ud af noget andet end at leve i online-land, til at bringe deres ligegyldigheder ud til et potentielt stort forum. Spørgsmålet er bare, om ikke det marked efterhånden er ved at være godt udblokket.

Hvis man virkeligt gerne vil se på mennesker med en sørgelig tilværelse, som ikke har et gran af talent, så tænd for TV3, og det er nærmest ligegyldigt hvornår man gør det. Selv reklameblokkene emmer af talentløshed. Pizzaburger, ej kom nu lidt! Et rundstykke med pepperoni, nu må du tage dig lidt sammen...

3. PlayStation Plus

"I får med PlayStation Plus ikke bare onlinespil, men der er også gratis spil hver måned, samt fra launch det fantastiske Driveclub!" Sådan husker Pessimisten præsentationen af PlayStation Plus konceptet, da PlayStation 4 konsollen blev offentliggjort. Sidenhen er det blevet klart, at PlayStation Plus i virkeligheden bare leverer noget, som PC spillere har haft adgang til i årtier: Gratis onlinespil og minispil, der kan afvikles i enhver flashafspillende-browser.

Spil-connoisseurs vil sandsynligvis hævde, at vi er mange, som ville have godt af at prøve lidt andet end de årlige udgivelser af Need For Speed, FIFA og Call of Duty, men når nu jeg er blevet lovet Driveclub, så er det altså mærkeligt at sidde og spille Mercenary Kings. Det sker altså sjældent at biografgængere bliver udsat for samme behandling. "Ja, jeg ved godt at der står Hobitten på plakaten, men det kunne så ikke lige lade sig gøre. Så her er en fransk stumfilm, hvor en fyr der hedder Francois tæsker sin fodryg til stanglakrids med en kødhammer. Det er sort-hvid i øvrigt."

Pessimisten har ikke noget imod at betale for onlinespil, da Pessimisten jo er gammel Xbox 360-ejer, men man skal holde hvad man lover, og lige her lader PS Plus, og Driveclub for den sags skyld, noget tilbage at ønske. Det er muligt at Sony i bund og grund har reddet os alle fra større pinsler, ved at holde Driveclub på afstand fra os, ligesom BioWare burde have implementeret en uovervindelig boss til at holde alle væk fra Mass Effect 3 slutningen, men det virker nu alligevel lidt fesent.

Og med hensyn til Driveclub, så er det godt at høre, at der endeligt er kommet styr på serverne, her en 14-15 år efter release. Jeg synes altså også at spillerne har krævet for meget. Hvem kunne dog i sin vildeste fantasi finde på at kræve, at serverne kører i et onlinebaseret spil. Helt ærligt. Man sidder da heller ikke og forventer at World of Warcraft-serverne virker, der må man altså leve med, at der går lidt tid før det hele er på plads. Husk nu, at Driveclub var gratis! Eller, det skulle det have været. Men jeg glæder mig nu stadigvæk til PSPlus udgaven, det er noget med at man får højre fordæk på en Lupo gratis, men skal betale for resten!

Pessimisten er en fiktiv figur og holdningerne herover er ikke (nødvendigvis) et udtryk for skribentens holdning.
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
PSlife Blog
Følg PSlife her