Muqqe's blog
23-04-2009 - 22:42

Langsommelige tider på Sony updates/patches *Ny Info*


Er det kun mig, der er ved at blive drevet til vanvid af tiden, det tager for diverse opdateringer og patches til PlayStation 3 bliver hentet ned?

Netop her torsdag aften tjekkede jeg vanligvis PlayStation Store og fandt minsandten et nyt "LBP Level Kit" der oven i købet også var gratis, hvorefter jeg regnede med at kigge på sagerne i selve spillet.

Nu forholder det sig sådan, at siden jeg sidst havde LittleBigPlanet skiven i min PS3'er, er der kommet en nyere opdatering til det på 27 MB. Jeg har nu på tyve minutter nået hele 19 procent og som forbindelsen er lige nu, har jeg 68 minutter tilbage igen.

Eksemplet er ikke kun enestående for i dag.

Jeg begyndte at mærke de første tegn på langsomme opdateringer for en måneds tid siden, da jeg først skulle slette den uduelige "UT3 Titan Pack" og derefter hente den seneste funktionelle udgave. Med en størrelse på 552 MB, tog det mig omtrent tre timer. Efter denne blev hastigheden på mine fremtidige opdateringer reduceret endnu mere.

Den netop overståede kampagne på PlayStation Store med nedsatte priser på udvalgte spil og spil-udvidelser, overbeviste mig for to uger siden, at tidspunktet til at investere i "High Velocity Bowling" var passende. Efter spillet var hentet, skulle jeg dog først igennem en pinagtig opdatering, der bestod af to elementer i omegnen af 180 MB. Tre timer efter og da aftenen var gået på hæld, kunne spillet startes op, men lysten til at prøve kræfter med det var forsvundet.

Da LittleBigPlanet dagligt snurrede i mit drev for et par måneder siden, var jeg meget opsat på at finde ud af, hvilke tiltag "PlayStation EYE" kunne bidrage til spillet. Nysgerrigheden vandt over min økonomi og jeg så mig nødsaget til at bestille den store pakke med "Eye of Judgment" til en ellers ret favorabel pris i England.

Det var dog først inden for den forgangne uge, at jeg tog mig sammen til at smide "Eye of Judgment" i og blev som antaget mødt af skærmbilledet, der indikerede indhold, der skulle opdateres. Denne gang fungerede det på en lidt anden måde, end hvad jeg er vant til. Siden udgivelsen af spillet er der kommet yderligere 2 spille-sæt til og versionen hedder derfor også nu 3.00. Da status baren nåede de hundrede procent efter 20 minutter, var min spille-glæde stadig intakt. Det skulle hurtigt vise, at jeg blev skuffet. Indledningsvist var dette blot for at kontrollere om pladsen på harddisken var tilstrækkelig. Nu begyndte systemet at hente den første af 2599 filer ned og i frustration over dette, lænte jeg mig tilbage i stolen med min computer på skødet og en kop kaffe ved siden, og forberedte mig på en meget lang dag.

Kun efter tre en halv time kunne jeg nærstudere menuerne i spillet, men igen var lysten til at prøve spillet forsvundet. Efter lidt læsen frem og tilbage på forskellige fora, kunne jeg alligevel fryde mig lidt. Der eksisterede nogle emner rundt omkring, hvor folk beskrev hvorledes deres PlayStation 3 maskiner havde stået tændt i to døgn for at opdatere til ver. 3.00 og alligevel blev nødt til at starte forfra, da deres internet forbindelse havde fejlet undervejs. Bagefter kontrollerede jeg lige på min harddisk den installerede fil, og størrelsen afslørede da også noget om omfanget af den påkrævede tid: 3581 MB.

Tidligere i dag havde jeg tændt for min PlayStation Portable og fandt ud af ved et tilfælde, at der også var en nyere system opdatering til denne, der åbenbart udkom for nogle dage siden. Maskinen kunne jo passende opdatere igennem den trådløse internet forbindelse, mens jeg på min computer udersøgte, hvilke nye ting jeg nu kunne nyde godt af på PSP'en.

Normalt tager det et par minutter før disse opdateringer er hentet ned, og da jeg efter en halv time hørte den karakteristiske lyd for en fejl på XrossMediaBar, troede jeg derfor da også at jeg hallucinerede. Opdateringen var blevet afbrudt af en netværksfejl, før den ikke havde nået andet end 36 procents gennemførelse af de 27 MB. Jeg prøvede et par gange efter igen, men opgav da tålmodigheden ikke rakte.

Dernæst ville jeg hente den ned fra playstation.com i stedet for senere at overføre den til PSP systemet, men opgav også dette, da jeg så hastigheden for overførelsen knap nok kunne tangere 6 KB/sek. på det højeste.

Lige nu har tidsfordrivet på denne tekst været nok til, at jeg igen kan starte LittleBigPlanet op. Jeg må bare vente med at se indholdet til en anden dag, for nu gider jeg igen heller ikke længere. Sammenlagt tog opdateringen firs minutter og inden halvdelen af denne tid var gået, havde jeg samtidigt med fået hentet de to nye demoer og tre videoer fra PlayStation Store.

Jeg kan ikke se, at der skulle være nogen sammenhæng imellem min internet forbindelse og de pågældende dage, hvor opdateringerne er forsøgt hentet ned.


Hmm...


Hvem husker ikke de spæde dage på PlayStation Network og hvor lang tid det tog, når næsten alle opkoblede PS3 ejere på samme dag, ville hente indhold ned fra PlayStation Store?

Er der andre, der oplevet det samme som mig, eller blot nogen derude med lidt vejledning i denne nødens stund?

Tilføjet 27. april 2009

Lidt kedsomhed hertil aften resulterede i et besøg på forummet hos playstation.com. Jeg læste lidt om Killzone 2 ver. 1.24 og tænkte, at jeg ville give opdateringen en chance for at blive hentet ned. Ganske som frygtet var den stadig gal med hastigheden og denne gang skulle det dokumenteres. Telefonen blev hevet frem og jeg ventede lidt for at se, hvor højt op minut antallet kunne komme.

Slowly I Rot

Jeg bør måske nævne, at dette var rekorden for i aften. Efterfølgende faldt den til rette på omkring 190 minutter, men det var stadig for meget til, at jeg ville vente på det.

Følg PSlife her